Sammanställning "Dagens Låt" APRIL

APRIL
1. Anna Ternheim - No I dont remember
2. Late of The Pier - Space and Woods
3. Anna Järvinen - Låt det dö
4. Empire of the Sun - We are the people
5. Mando Diao - Tony Zoulias
6. Trentemöller - Miss You
7. Bright Eyes - First day of my life
8. The Tallest Man on Earth - Pistol Dreams
9. Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa
10. The Sounds - No one sleeps when im awake
11. Foals - Cassius
12. Coldplay - The hardest part
13. The Tallest Man on Earth - Where do my bluebird fly
14. Anna Ternheim - Black Sunday Afternoon
15. MGMT - Electric Feel (Justice Remix)
16. The Knife - We share our mothers health
17. Bloc Party - Flux

Basement Jaxx - Where´s your head at

För er som inte sett videon än så är det ett måste. En av mina favoritmusikvideos helt klart. Har några år på nacken nu, men är lika facinerade varje gång!


Dagens låt (electro week)


Electrolist!


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com


She

Electro week

gifanimation
Killen bakom She heter Lain Trzaska och är född 1983 i Krakow i Polen, men bor för närvarande i Sverige. Lain lärde sig spela piano i tidig ålder och har tagit med sig dessa kunskaper in i den digitala världen. She's hemsida.



 
myspacelogga   lastfm

Dagens låt (electro week)


Justice

banner

pic1
Gaspar Augé och Xavier de Rosnay, födda 1979 respektive 1982, bildar tillsammans den franska gruppen Justice, som kan kategoriseras under genren elektronisk musik. Gruppen tillhör skivbolaget Ed Banger Records, där flera andra elektroniska grupper finns, bland annat SebastiAn, Uffie, Krazy Baldhead, DJ Mehdi, Mr Oizo och Mr Flash med flera.

Gruppen gjorde entré på den musikscenen år 2003 då deras remix av Simians låt "Never be alone" blev en hit bland klubbar och på internet. Som belöning blev gruppen även signad av skivbolaget Ed Banger Records och första egenproducerade singel kom i September 2005, "Water of Nazareth". Deras debutalbum † släpptes i juni 2007 och var en uppföljning av den tidigare släppta EPn D.A.N.C.E. Just låten D.A.N.C.E blev nominerad till "Video of The Year" vid 2007 års MTV Video Music Awards.

Annars är det just remixer som blivit Justice signum. Fullträffen kom i och med den Grammyvinnande remixen av MGMTs Electric Feel år 2009.


Justice "D.A.N.C.E." from dai on Vimeo.
spotifylogoo   myspacelogga   lastfm


Pulpa - Elektropop från norr

banner

poster

Denna elektroniska popduo, bestående av Patrik Backlund och Micke Larsson, har sitt säte i Östersund, Sverige. I februari 2008 kom deras första album Fight Music, släppt av Lefty Records, som startats av en bror till den ena halvan av duon. Deras musik har tydliga influenser från andra band som The Knifes, Melody Club och inte minst Depeche Mode. Allt är mastrat av Andreas Tilliander. Plattan innehåller helt klart låtar av varierande kvalitet, från riktigt lågvattenmärken till helt okej låtar som We Fall In Love och Kings Fall Down.

Rating: 2,5/5

myspacelogga   lastfm   youtubelogga

Dagens låt (electro week)

banner


Denna remix vann en Grammy för "Best Remixed Recording, Non-Classical" efter att Justice remixat MGMTs Electric Feel. Helt klart en av de bästa remixerna som gjordes 2008.

MGMT

banner

bild

MGMT [em-ge-em-te], som tidigare hette the Management, är en amerikansk elektropopgrupp från The Big Apple, NY. Personerna bakom MGMT är duon Andrew Vanwyngarden och Ben Goldwasser, som träffades genom skolan i Connecticut år 2002. Från början fanns inga planer på att starta något band tillsammans, utan istället att visa för varandra vilken musik de gillade. Dock kom de ett steg närmare ett band då de gjorde började experimentera med elektronisk musik i skolan. De började även uppträda på skolans campus vilket ledde till att en grupp ungdomar från New York startade indiebolaget Cantora Records, för att möjliggöra releasen av bandets första EP ”Time to Pretend”. De blev sedermera signade av skivbolaget Colombia Records under 2006.

Under 2007 spelade duon tillsammans med producenten Dave Fridmann debutalbumet Oracular Spectacular och framgångarna lät sig inte vänta på sig. I oktober samma år utnämnde sajten Spin.com MGMT till ”Hottest Boy Band of 2007”. De blev även listade av NME som det bästa albumet 2008. De har toppat hitlistor världen över med sina mest framgångsrika låtar. Jag tänker på Kids, Time to Pretend och Electric Feel. Influenserna i MGMTs musik är bland andra David Bowie, Suicide, T-Rex och Fleetwood Mac.

MGMT är Sverigeaktuella i sommar då de gästar Popagandafestivalen den 28 augusti.


Här är en tidig version av Kids, som spelas upp på deras campus.

spotifylogoo   myspacelogga   lastfm   youtubelogga   facebooklogga  

Electro Week!

poster
Denna vecka ligger fokus av allt som publiceras på bloggen på electro, electronica, electropop och även andra bi-genres som ligger i gränslandet.

Dagens låt


Anna Ternheim - Black Sunday Afternoon

Advertising is trendy!



Knåpade ihop en egen reklamaffisch! Kommer snart i din brevlåda :) Annars går det bra att låna denna, fall man har lust med det!

Anna Järvinen - Man var bland molnen

framsida man var bland molnen

Nu har jag äntligen lyssnat igenom Anna Järvinens nya platta då den dykt upp på Spotify! Den efterlängtade uppföljaren till debutalbumet Jag har en feeling som släpptes år 2007. Nya plattan Man var bland molnen innehåller en hel del som jag gillar. Hon har bevarat enkelheten i låtarna och sin underbara röst, dessutom känns melodierna ännu mer genomarbetade nu. Som Leonardo Da Vinci sa: "Simplicity is the ultimate sophistication". Ju mer jag lyssnar på låtarna desto mer imponerad blir jag. "Äppelöga", "Du är ett hån", "Sosial Kompetens", "Är det det här det hela handlar om" och "Låt det dö". Fruktansvärt bra helt enkelt! En av de bästa album som släppts i år, jag kan till och med säga att det inte är långt ifrån storheter som Anna Ternheim och hennes förra album "Leaving on a Mayday". Järvinen tar i och med Man var bland molnen ett stort kliv fram mot det stora strålkastarljuset. 

Rating: 4,5/5

spotifylogoo   lastfm   myspacelogga

Veckans musikmix

Testar nya inbäddade spelare. Hojta fall det inte fungerar som de ska!


MusicPlaylistRingtones
Create a playlist at MixPod.com


Dagens låt


The Tallest Man on Earth: Where Do My Bluebird Fly from shoottheplayer.com on Vimeo.
Jag kan inte sluta spela den här killen! Håll ut, låten börjar efter 1 minut.

Hultsfredfestivalen - Hultsfred 8-11 juli

logo
Hultsfredfestivalens dragplåster i år är framförallt THE KILLERS, Kings of Leon, Franz Ferdinand och Regina Spektor. En lite udda artist som de lyckats få till festivalen är legenden Cyndi Laupers. Brittiska Klaxons är också en helskön värvning. Sammanfattningsvis kan jag bara säga att jag personligen tycker de lyckats bättre med årets line up än 2008 års laguppställning. För att se alla hittills klara artister kan du checka in denna länk: http://www.rockparty.se/klara-artister.aspx

Här finns två spellistor med musik från de klara artisterna:
youtubelogga   spotifylogoo

Happy listening!

Coldplay - The Hardest Part

Coldplay- The Hardest Part

"The next performers are a unique dance team. He is 25 years old and she is 84 years old. Please welcome Spencer and Barbara."

Abalone Dots

bild

Gruppen vann så sent som i januari i år en Grammis i kategorin Årets Folkmusik/Visa. Vilka är de?

Tre av gruppens medlemmar träffades på en musikaluppsättning av Ronja Rövardotter i Västervik år 2000 och därigenom skapades gruppen, som först kallade sig för Avalanches. Men när det namnet visade sig vara upptaget blev det Abalone Dots istället.

Gruppen blev en kvartett år 2003 och vann samma år musiktävlingen Musik direkt och fick som pris spela på en festival i Tanzania. År 2005 filmade SVT en dokumentär i samband med en bluegrassfestival i Torsåker, och kort därefter fick gruppen ett skivkontrakt med Sony BMG. Debutplattan From a Safe Distance släpptes 2007. På skivan förekommer bland annat ett samarbete med Marit Bergman, som komponerat två av låtarna. Nästföljande år kom uppföljarplattan Traveler, vilket rönte många kritikerrosade recensioner. År 2009 kunde inte börjat bättre än att de lade beslag på Grammisen för årets Folkmusik/Visa. Själva kallar de sin musikstil softgrass, vilket ska vara en blandning av bluegrass och country. Gruppen kan du se i sommar på Peace and Love-festivalen i Borlänge den 25e juni.
Abalone Dots - Solo


spotifylogoo   myspacelogga   lastfm

Dagens låt


VARNING! Videon innehåller kött! Mycket kött! Foals gör minst sagt udda musikvideos i alla fall. Här med låten Cassius.

Zackarias

Stötte på gruppen genom en annan blogg. Tyckte jag kände igen en av bandmedlemmarna, och efter lite funderande kom jag på att han varit med i Idol! Bandet har släppt en EP, "Som katakomber" heter den och går att beställa genom deras myspace. För den som vill se dem live så spelar de 14 maj på Sticky Fingers i Göteborg.
Kenny Lundström (Bas), Anton Prydz (Sång/gitarr), Robin Lundström (Trummor)

Låten Fredag passar ju bra in idag!


Fredagsfester gör mig lite wooh wohoo! (Gillar dansmovesen!)
myspacelogga   lastfm  

Dagens låt


The Sounds nya singel "No One Sleeps When I'm Awake" från den kommande plattan Crossing The Rubicon som kommer någon gång i maj.

Arvikafestivalen - Arvika 2-4 juli

poster

Senaste klara artisterna presenterades i tisdags, då Mando Diao, Aesthetic Perfection och svenska Lorentz & M Sakarias blev klara för festivalen. Annars är ju stora dragplåstret Depeche Mode, som dessutom släpper nytt album nu den 20 april. Det ska bli mycket intressant och se vad den nya plattan innehåller för godbitar. Generellt ser det ut som Arvika verkligen lyckats lockat artister i år, det är en mycket imponerande line-up. It is what we in Sweden call "smorgaasboard". Har de lyckats bäst av alla festivalarrangörer till och med? Vad tycker ni?

www.arvikafestivalen.se

Monde Yeux - Balkaninspirerad folkpop


Dansvänligt minst sagt! Med lite smått udda instrument som ukulele, dragspel och fiol levererar bandet med grym energi svängig folkpop, vissa titulerar stilen balkanpop. Enligt vad jag har hört ska de även bjuda på en riktigt bra show på sina livespelningar, vilket låter mycket intressant. "Naked Girls" är deras största framgång hittills, men i sommar kommer releasen av nästa album Duke & The Drug Dealing Dinosaurs. Där ingår bland annat låten Black Lungs, som enligt sångaren Jack Nystedt kom till i häktet på Hultsfred. Låten handlar allt ohälsosamt, om att röka och dricka. Monde Yeux har av flera blivit jämförda med bandet Beirut, och visst kan likheter snabbt urskiljas. Bandet har bland annat bokat in en spelning på Emmabodafestivalen nu i sommar. 

myspacelogga   lastfm  

Dagens låt

Vampire Weekend - Cape Cod Kwassa Kwassa

Adiam Dymott

adiam dymott

Adiam Dymott är en relativt ny talang som fått en del uppmärksamhet riktad mot sig. Hon uppträdde på P3 Guldgalan i Göteborg och hennes låt "Miss You" har cirkulerat flitigt på MTV och ZTV. Dessutom har låten toppat iTunes singellista!

Med hjälp av Razzia Recordings släppte Adiam (ett namn efter en afrikansk drottning) i mars sitt debutalbum Adiam Dymott. Plattan är en spännande blandning av pop melodier, rock n roll och en del hiphop-beats. Man får nästan lite The Sounds-feeling av det hela, och ljudbilden är inte helt olik på sina ställen. Det stora dragplåstret är ju självklart "Miss You", som är den låt som har hitpotensialen, med catchy refräng och skönt trumpkomp. "John Denver" gillar jag också. Lite småkaxigt rockigt med sköna trummor! Dock är det de ändå låtarna som jag riktigt fastnar för, konstigt nog. De övriga spåren på skivan känns slätstrukna. Går in genom ena örat och ut genom det andra. Inte dåligt men inget i alla fall jag fastnar för.

Adiam Dymott - Miss You:
facebook playlistmusic playlistflash fetish


En playlist - Shout Out Louds

shout out louds
http://www.youtube.com/watch?v=NPQco3-7u5I&feature=PlayList&p=FF620723197A0FB0&index=0&playnext=1

Playing for Change


Organisationen Playing for Change Foundation (PFCF) har som syfte att sammanbinda världen genom musiken i form av att bidra med resurser till musiker runt om i världen. Dessa resurser kan exempelvis vara byggnader eller utbildningsprogram. Musiken är den drivande kraften i att förbättra och bygga upp samhällen som har det svårt, runt om på jorden. Festivaler annordnas och ett filmteam dokumenterar arbetet kring Playing for Change.

John ME - I Am John

mattias edlund

Den tidigare sångaren i The Motorhomes, Mattias Edlund, släppte i och med releasen av I Am John sitt första album som soloartist. Singeln "Love is my drug" blev snabbt en riktig hit, men plattan innehåller även andra spännande spår. Ett exempel är "Run", där även Joakim Berg är delaktig. I Am John är mycket mer kommersiell och marknadsmässig än vad Motorhomes någonsin var, vilket visar sig i de framgångar Mattias Edlund snabbt med de radiovänliga hittarna. Men plattan innehåller även mer nedtonade ballader och visar upp en annan sida av artisten. Dock tycker jag inte blandningen blir konstig på nått sätt. "Skin & Bones" är en riktigt bra låt som tillsammans med de andra balladerna skapar en bra balans i mixen som levereras i I Am John. Gott & Blandat helt enkelt. John ME aka Mattias Edlund är i sommar bland annat aktuell för Hultsfredfestivalen samt Putte i Parken. För den som inte kan vänta spelar han redan 1 maj på Vasagatan 43 i Göteborg.

I Am John
1.Paris
2.Run
3.Love is my drug
4.The Faker
5.Skin & Bones
6.An Axe
7.In A Room
8.Thorn
9.Wedding Song
10.Sister

Rating: 3/5

myspacelogga   lastfm   spotifylogoo

Dagens låt


The Tallest Man on Earth - Pistol Dreams.

Måste bara avsluta dagen, alternativ påbörja dagen, med att tipsa om en artist jag precis hittade på Myspace. The Tallest Man on Earth. Grymt skön musik!

myspacelogga

Bedroom Eyes

bedroom eyes
PHOTO: SEVERUS TENENBAUM

Indiebandet från Östersund fann jag för drygt ett år sen. Låtar som "Norwegian Pop" och "Hand in Hand Grenade" satte sig direkt. Dock blev de efter en tid mer eller mindre bortglömda av någon anledning, fram tills nu. Skam! Nu när jag hittat tillbaka upptäckte jag att de är i full färd med att spela in sitt debutalbum, med god hjälp av Herman Söderström (som tidigare jobbat med bland annat The Cardigans och Hello Saferide). Det ska bli riktigt spännande att se vad de levererar när det släpps.

Rolling Stone Magazine skrev såhär i en recension av Bedroom Eyes:
"Specialized in gracious songs of heartaches and personal dramas. [...] A strong songwriting. Jens Lekman meets Belle & Sebastian with melodies from the top drawer." Gerrit Pohl

Jonas Jonsson aka Bedroom Eyes backas under livespelningarna upp av Mattias Andersson: bas, Henric Boija: gitarr, Kim Fastesson: gitarr, David Forslund: trumpet och Emil Karlsson: trummor.

För att lyssna på låtarna:
Bedroom Eyes Myspace


Arcade Fire påbörjar arbetet med sitt tredje album

arcade fire

Efter ett årslångt uppehåll verkar det som om Arcade Fire nu äntligen påbörjat arbetet med att spela in sitt tredje album. Efter att turnén med Neon Bible-albumet avslutades i februari 2008, drog sig bandet tillbaka och tog en paus från musiken. Men efter att i en intervju med Montreal Gazette säger bandmedlemmen Win Butler att de känner sig redo att ta sig an det tredje albumet.

En annan nyhet kopplat till bandet är att deras filmprojekt  "Miroir Noir", en dokumentärfilm om bandet Arcade Fire, släpptes den 6e april. DVDn finns att inhandla på http://www.miroir-noir.com/, för den som är intresserad.

Här är ett smakprov av Miroir Noir:

Arctic Monkeys

arcticmonkeys
Jamie "Cookie" Cook, Alexander Turner, Matthew Helders och Nick O'Malley.

Från Sheffield i England kommer indie-bandet Arctic Monkeys, som bildades år 2002. Innan de skrev på för sitt nuvarande skivbolag Domino Records lade de ut sin musik själva på Internet. Men med det bolaget i ryggen kom i januari 2006 debutalbumet Whatever People Say I Am, That's What I'm Not. Hyllningarna lät sig inte vänta, redan i februari samma år vann de 2 EMI:s, för bästa nykomling och Englands bästa grupp. Man slog även försäljningsrekord i England när man sålde 360 000 exemplar av debutskivan på bara en vecka. I april 2007 släpptes uppföljaralbumet Favourite Worst Nightmare, vilket även det blev en succé. Plattan sålde 225 000 exemplar under första veckan. Det tredje albumet är i skrivande stund fortfarande under uppbyggnad. Sångaren Alex Turner sade i januari att ”78 procent är klart..”

Medlemmarna i bandet är:
Jamie "Cookie" Cook - gitarr och bakgrundsång
Alexander Turner - sång, gitarr och låtskrivning
Matthew Helders - trummor och bakgrundssång
Nick O'Malley - basgitarr och bakgrundssång

Den 26 juni 2007 besökte bandet Stockholm och gjorde en spelning på Globens Annex. I år är de aktuella för Sverige igen, då de planerat in en spelning på Way Out West-festivalen i Göteborg, den 14 augusti. Publiken kommer med största säkerhet få höra en del nytt material från nya plattan!

[PV]Arctic Monkeys - Teddy Picker from Brianstorm on Vimeo.


Arctic Monkeys - Mardy Bum @ Glastonbury from martins on Vimeo.


Arctic Monkeys - When the sun goes down from Larissa Coutinho on Vimeo.

Dagens låt


Classic :)

Veckans Livespelningar - Vecka 16

Här kommer lite tips på spelningar som går av stapeln under den kommande veckan:

14 april - Tisdag
Moneybrother | Kägelbanan, Stockholm
15 april - Onsdag
Miss Li | Katlin, Uppsala
16 april - Torsdag
Ice Cube | Tyrol, Stockholm
Salem Al Fakir | Cirkus, Stockholm
Satyricon | Kulturbolaget, Malmö
Miss Li | Spegeln, Gävle
Dundertåget | Debaser Slussen, Stockholm
Dia Psalma | Kulturkammaren, Norrköping
Maia Hirasawa | Flygeln, Norrköping
17 april - Fredag
Satyricon | Kungsholmen Folkets Hus, Mariestad
S.P.O.C.K. | Storan, Göteborg
Salem Al Fakir | Katalin, Uppsala
Rockweekend och Rockklassiker on Tour | Estraden, Gävle (Dia Psalma, Mustasch, Dead by April, Renegade Five etc.)
Miss Li | Gamla Teatern, Östersund
Deportees | Storsjöteatern, Östersund
18 april - Lördag
Nordfest 2009 på Stadshuset | Stadshuset, Sundsvall (Satyricon, Grave, Zonaria, Degradead, Cynical Hatred etc.)
Salem Al Fakir | Trädgårn, Göteborg
Navid Modiri och Gudarna | Dunkers Kulturhus, Helsingborg
Frida Hyvönen | Storan, Göteborg
Deportees | Scharinska, Umeå
Maia Hirasawa | Gamla Teatern, Östersund
Dundertåget | Nöjesfabriken, Karlstad
Mange Schmidt | Aveny, Sundsvall
19 april - Söndag
Satyricon | Sigurdsgatan 25, Västerås
Dungen | Rival, Stockholm
Tina Turner | Globen, Stockholm
Marit Bergman och Defiant Age | Sagateatern, Borås

Dagens låt


Trentemøller: Miss You
Uploaded by PokerFlatRecordings

First Aid Kit

Gruppen First Aid Kit består av de två svenska tjejerna Johanna (-90) och Klara (-93). Trots deras unga ålder har de redan gjort sig ett namn, inte bara i Sverige. På andra sidan av Atlanten fick de stor uppmärksamhet efter att deras cover på Fleetfoxes "Tiger Mountain Peasant Song" lags ut på Youtube. Deras musikaliska talang går inte att ta miste på, vilket är en av anledningarna till att de blivit så hyllade och spås en ljus framtid.


Deras första EP Drunken Trees släpptes med hjälp av Rabid Records (samma skivbolag som The Knife) för så länge sen som ett år sedan, men i september i år planeras deras första fullängdsalbum släppas. Vi väntar med spänning!

spotifylogoo   youtubelogga   lastfm   myspacelogga

Popadelica - Husqvarna 2 maj

loggo

Musikfestivalen Popadelica i Husqvarna Folkets Park ser ut att bli en riktigt bra festival i år. De fyra scenerna kommer fyllas med artisterna:
* Markus Krunegård
* … And You Will Know Us by the Trail of Dead (us)
* Au Revoir Simone (us)
* I’m from Barcelona
* Florence Valentin
* John ME
* Adiam Dymott
* Anna Järvinen
* Hajen
* Nordpolen
* Babian
* Le Galaxie (irl)
* Spleen United (dk)
* The Skull Defekts
* Fatboy
* Ättestupa
* Movits
* Du Pacque

En biljett kostar 350kr och kan beställas här!

Dagens låt


En gammal Mando Diao-låt får bli dagens låt! It rocks my socks!

Peace and Love - Borlänge 22-27 juni

Peace n love

Peace and Love-festivalen i Borlänge presenterade i torsdags ytterligare ett nytt band till sommarens festival, Faith No More! Det amerikanska rockbandet med sångaren Mike Patton har varit med sen mitten av 80-talet och har levererat hits som "Epic" och The Commodores-covern "Easy". Bandet splittrades 1998 men har ny i början av 2009 återförenats och är nu alltså akutella för Peace and Love.

Festivalen har hittills presenterat dessa artister till årets festival:
A Camp
Abalone Dots
Anna Ternheim
Atmosphere [US]
August Burns Red [US]
Backyard Babies
Blindside
Bongo Brains feat Stefan Sundström
Bring Me The Horizon [UK]
Bullet
Caj Karlsson
Chris Cornell [US]
Cult of Luna
Dengue Fever [US]
Deportees
Dia Psalma
Division Of Laura Lee
Emil Jensen
Erik Hassle
Evergrey Faela Band.
Faith No More [US]
Fatboy
Frida Hyvönen
Gentleman & the Far East Band [DE]
Gogol Bordello [US]
Goodlooking Trash
Governor Andy/Inna Style Band
Graveyard
Hanna Berglund
Hello Saferide
Henry Rollins [US]
Hockey [US]
Håkan Hellström
Immortal Technique [US]
Jahcoustix [DE]
Jenny Wilson
Jerry Williams
Johan Johansson
Jonathan Johansson
Jonna Lee
Kalle Baah
Kleerup
Kung Henry
Laakso
Laleh
Lars Winnerbäck
Lykke Li
M83 [FR]
Mando Diao
Maria Mena [NO]
Miss Li
Mojo Buford & Jimi "Prime Time" Smith
Moneybrother
Monster Magnet [US]
Mötley Crüe [US]
Navid Modiri & Gudarna
Opeth
Pain
Parken
Perssons Pack
Peter Doherty [UK]
Promoe
Prop Dylan and The Reptilebrains
Raised Fist Razorlight [UK]
Robert Belfour [INSTÄLLT]
Sanna Carlstedt
Satyricon [NO]
Slagsmålsklubben
Sofia Karlsson
Sonic Syndicate
Sophie Zelmani
Stiko Per Larsson
Strindbergs
Sugarplum Fairy
Sven Zetterberg Blues Band
The Coffinshakers
The Kooks [UK]
The Living End [AUS]
The Sounds
The Soundtrack Of Our Lives
The Stranglers [UK]
The Temper Trap [AUS]
The Wildhearts [UK]
Thomas Di Leva
Thåström
Tiamat
Timbuktu
Titiyo
Turbonegro [NO]
Tysta Mari
Ulf Lundell
Volbeat [DK]
Witchcraft

Jag har fixat till en Spotifyplaylist med de flesta av de artister som signats, kan vara kul för er som ska till Borlänge att ha koll på bandens låtar redan innan spelningarna :) Klicka på Spotifyikonen för att få access till listan!
spotifylogoo

Ett stycke Spotify-playlist!

banner

Här kommer ett hoppkok av bra låtar i en Spotify-playlist. Har du inte Spotify (invites krävs för att få tillgång till programmet, kan hittas bland annat här.) redovisar jag vilka låtar som ingår i denna lista:

Florence Valentin - Mitt allt
Christian Kjellvander - Poppies and Peonies
Kristofer Åström - A song for while im away
Kristofer Åström - Come out
Kristofer Åström - Twentyseven
Mando Diao - Gloria
Empire of the sun - We are the people
Marit Bergman - Hey Boy
Melpo Mene - Snakes and lions
Beck - Modern Guilt
Late of the Pier - Space and the Woods
Peter, Björn och John - Nothing to worry about
Cajun Dance Party - Amylase
Black Kids - Hurricane Jane
Band of Horses - The Funeral
Arcade Fire - Keep the Car Running
Editors - The Racing Rats
Vampire Weekend - Oxford Comma

Listar hittar du här:
spotifylogoo

Happy listening! d-.-b


Dagens låt

We Are The People

Dagens låt


Anna Järvinen. Riktigt bra är det. Hoppas ni också tycker det!

Shotgun Crackers

Shotgun Crackers logo

Fränt, framåt, fartigt. Melodiös pop från Norrtälje/Rimbo i form av gruppen Shotgun Crackers!

På den nya EPn Visual Radomization känns vissa låtar igen sen tidigare, men i en aning förändrad version.
Jag gillar visselvänliga "Runner Runner" – en riktig gladpoplåt. Slutet är originellt och lite småkul! "Welcome to junior Thomas" och "Trevor" håller jag också högt. I "Trevor" uppenbarar sig en del riktigt sköna beats som för tankarna till de underbara Vampire Weekend. För att droppa lite bakgrundsinfo kan jag tala om att denna EP blev till genom att gruppen i december 2008 vann musiktävlingen Miller Music Fresh Sounds på Cafe Opera i Stockholm och fick inspelningen som pris.

Den nysläppta EPn Visual Randomization innehåller spåren:
1. Runner Runner
2. Miss Conspiracy
3. Magic Man On Fire
4. Welcome To Junior Thomas
5. Trevor

För er som vill se dem spelar det i sommar på festivalen Putte i Parken i Karlskoga den 29 juli - 1 augusti.

Sjukt bra helt enkelt! Riktigt bra pop som sätter sig som en smäck i hjärnbalken. Nynnandet har börjat! Fortsätter denna utvecklingskurva vet jag inte var detta slutar...

Rating: 4,5/5

Hela EPn går förresten att ladda hem som mp3 från deras hemsida.

facebooklogga   myspacelogga   youtubelogga   lastfm



Dagens låt


Late of The Pier - Space and Woods. Får lite MGMT-vibbar av detta!

Where the action is - Stockholm 12-13 juni

Where the action is

Festivalsommaren startar på allvar med WTAI i Stora Skuggan vid Stockholms Universitet den 12-13 juni. En tvådagarsbiljett kostar för närvarande 1305 kronor och åldersgränsen är 13 år.

Klara artister är i nuläget:
Neil Young
Nick Cave and The Bad Seeds
Duffy
Seasick Steve
Pixies
The Pretenders
Olle Ljungström
Moneybrother
Fever Ray
Jenny Wilson
Markus Krunegård

Nytt album: Florence Valentin - Spring Ricco

Omslaget till Florence Valentins nya album Spring Ricco

Uppföljarplattan till Pokerkväll i Vårbygård (2007) är här, Spring Ricco heter den. Efter att ha lyssnat igenom den ett antal gånger kan jag bara konstatera; Det är helt okej, helt okej. Denna platta känns dessutom mycket jämnare än de tidigare albumen.

The Clash-feelingen känns igen i "Spring Ricco", dessutom finns Håkan Hellström-touchen kvar i de flesta låtarna. Musikaliska lån är väl okej, men visst hade det slagit högre utan dem. Dock börjar det bli lite småjobbigt med dessa låtövergångar som övergår till samtal med någon knarkare alternativt nationalsångens toner. We get it boys, now play music! "Bilen Brinner" är en låt som direkt kan hänföras till den österrikiske politikern Jörg Haider, som omkom i en bilolycka 2008 efter att ha kört med 1.8 promille i blodet.

Det är svårt att peka ut enstaka låtar som höjer sig över de andra i detta album. "Spring Ricco", "Mitt allt" och "Vårt Hem, Vår Borg" är endå dem som sätter sig bäst just nu.

Surfade in på deras sida och läste igenom låttexterna. Sannerligen är Love Antell(sångare och låtskrivare) en ordkonstnär av högre rang. Texterna levereras på ett spontant sätt och visar på den skoningslösa verkligheten som finns i vårat samhälle idag.

"Ungar på skolgården leker Firman Boys
Hotar varandra med SMS på telefon
En flaska mot skallen blir droppen nån gång
Det var droppen för dom"

Detta blandas med en viss komik över allt elände.

"Dom bankbelånade villorna
poppar upp som svampar efter regn
På TV kaklar dom golven
Bara hyr en polsk Martin Timell"

Sammanfattningsvis tycker jag Florence Valentin levererar ett stabilt album. Samtidigt är det en blandning av fruktansvärd vardagsverklighet, humor och även lite kärlek, bland annat genom låten "Jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig". Som sagt....helt okej!

-Florence Valentins hemsida
-Hela albumet på Spotify

Melpo Mene

Melpo är en stockholmskille som bland annat blev nominerad till Manifestpriset 2008 för bästa sing-songwriter. Han blev även uppmärksammad av iTunes i deras ”Best of 2008 Indie Spotlight”-lista. "I adore you" den stora hitten från albumet Bring the lions out som släpptes 2008. Finstämt och lättsmält helt enkelt. Och "Snakes and lions" på samma platta är värd lite extra attention!

Melpo spelar live imorgon 9 april kl 21.00 på Bonden Bar, Bondegatan 1 Stockholm. Ifall nån ville veta :)

Här är ett klipp från ett uppträdande i TV4s nyhetsmorgon:

Låtarna på nya plattan finns att ladda ner gratis som mp3 från Melpos hemsida (under musik).
http://www.melpomene.se/

Dagens låt

No, I don't remember

Denna låt har rullat i mitt huvud hela dagen. Anna Ternheim! I say no more...

Veva igång maskineriet.

Jo, det ser rätt avskalat ut just nu. Men förhoppningsvis levereras en frän design av min eminente bror när tiden är rätt. Fokus kommer i vilket fall som helst att vara på innehållet, i alla fall från min sida. Bloggen är en idé för något jag själv avsaknat, ett ställe där man kan gå in och snabbt fiska upp musik, inte nödvändigtvis ny, för att vidga sina musikaliska vidder. Visst finns det säkert 100 miljoner människor som tänkt och gjort samma sak. Och visst finns det säkert 100 miljoner sidor och bloggar på nätet redan. Men vem har sagt att man måste vara först? Får jag en stamkund på denna blogg är jag mer än nöjd, jamena tänk att den personen verkligen är intresserad av vad jag skriver. Sånt är stort.

Allätare. Vad nu innebörden i det är... Jag tycker jag själv är ganska bra på att kunna tycka om musik, oavsett stil, överskrida genregränserna liksom. Hellre en bra visa i stället för en kass popdänga. Ja ni fattar. Det kommer nog avspegla sig i vad jag skriver och tar upp i bloggen.

Med risk för att ha tappat erat intresse redan första raden så tycker jag vi vevar igång maskineriet.

Välkomna!