Nytt album: Florence Valentin - Spring Ricco

Omslaget till Florence Valentins nya album Spring Ricco

Uppföljarplattan till Pokerkväll i Vårbygård (2007) är här, Spring Ricco heter den. Efter att ha lyssnat igenom den ett antal gånger kan jag bara konstatera; Det är helt okej, helt okej. Denna platta känns dessutom mycket jämnare än de tidigare albumen.

The Clash-feelingen känns igen i "Spring Ricco", dessutom finns Håkan Hellström-touchen kvar i de flesta låtarna. Musikaliska lån är väl okej, men visst hade det slagit högre utan dem. Dock börjar det bli lite småjobbigt med dessa låtövergångar som övergår till samtal med någon knarkare alternativt nationalsångens toner. We get it boys, now play music! "Bilen Brinner" är en låt som direkt kan hänföras till den österrikiske politikern Jörg Haider, som omkom i en bilolycka 2008 efter att ha kört med 1.8 promille i blodet.

Det är svårt att peka ut enstaka låtar som höjer sig över de andra i detta album. "Spring Ricco", "Mitt allt" och "Vårt Hem, Vår Borg" är endå dem som sätter sig bäst just nu.

Surfade in på deras sida och läste igenom låttexterna. Sannerligen är Love Antell(sångare och låtskrivare) en ordkonstnär av högre rang. Texterna levereras på ett spontant sätt och visar på den skoningslösa verkligheten som finns i vårat samhälle idag.

"Ungar på skolgården leker Firman Boys
Hotar varandra med SMS på telefon
En flaska mot skallen blir droppen nån gång
Det var droppen för dom"

Detta blandas med en viss komik över allt elände.

"Dom bankbelånade villorna
poppar upp som svampar efter regn
På TV kaklar dom golven
Bara hyr en polsk Martin Timell"

Sammanfattningsvis tycker jag Florence Valentin levererar ett stabilt album. Samtidigt är det en blandning av fruktansvärd vardagsverklighet, humor och även lite kärlek, bland annat genom låten "Jag är hellre blind än ser mitt liv utan dig". Som sagt....helt okej!

-Florence Valentins hemsida
-Hela albumet på Spotify

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback